Genital Siğiller Tedavi Edilmezse Ne Tür Problemlere Yol Açar?


Kondilom

Genetik siğillerde lezyona neden olan kondilomlar tedavi edilmezse hızlı ve kontrolsüz bir şekilde çoğalarak genital bölge ve makatın iç kısmına yayılır. Aktif halde olan genital siğiller  cinsel ilişki sırasında Partnerinize temas ile bulaşır. Genital siğil, et beni sivilce gibi lezyonlar ilk başlarda önemsenmez.  Hpv siğil kendiliğinden geçer mi? Hasta Kondilom tedavisi olmadıkça siğiller kendiliğinden kaybolmaz. HPV’nin 200’ün üstünde farklı tipi bulunmaktadır. Bunların bazı tipleri kadın ve erkekte HPV kondilom enfeksiyonu oluşmasının yanı sıra bazı tipleri kansere de yol açabilir. HPV 6-11 düşük riskli gurubundadır ve genetik bölgede bazı anomilere yol açar.

Makatta Kondilum Neden olur? Kimlerde Görülür?

Kondilomların makat içi ve çevresine bulaşması için, kişinin anal cinsel ilişkide bulunması gerekmez. HPV tiplerinin makat içi ve çevresine bulaşması oldukça sık görülen bir durumudur. Makat siğili erkekte kondilom Heteroseksüellerde HPV’nin  % 15lerde görüldüğü tespit edilirken kadınlarda bu oran %25 ile %50 arasında görülmektedir. Eşcinsellerde HPV virüsü %90 lara varan bir oranda görüldüğü tespit edilirken, bu kadın eşcinsellerde yani lezbiyenlerde aynı sıklıkla görülmektedir.

Makatta Kondilom Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tanı Konulur?

 Makat içine doğrudan temas ya da genetik bölgedeki akıntılarla bulaşır. Kondilomlar makatın iç kısmına 5-6 cm varabilen deri hücreleri ile bulaşır. 6 cm ve yukarısındaki virüsün bağırsaklara ve diğer iç organlara sıçrama gibi bir riski yoktur. Bu nedenle bağırsaklar için Endoskopi gerekmez. Prezervatif cinsel ilişkide tam bir koruma sağlamaz. Kondilom tedavisi gerektirmeyen düşük tipteki virüsler vücuttan 1- 3 yıl arası atılırken, tanı için rektoskopi, rektum yeterlidir.  Yüksek riskli kondilomlar kadınlarda smear testi ile tespit edilir.

Kaynak : http://blog.milliyet.com.tr/kondilom-hastaligi/Blog/?BlogNo=613940

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erkeklerde Cinsel Sağlık Sorunları

Penis Büyütme Ameliyatı Nedir?