Erkeklerde Cinsel Sağlık Sorunları

Erkeklerde Cinsel Sağlık Sorunları

Bu konudaki derin tartışmalara girmeden önce, cinsel sorunların ne olduğunu anlamanız gerekir.

Cinsel sorunlar, cinsel tepki döngüsünün herhangi bir aşamasında, herhangi bir birey veya çiftin tatmin edici cinsel aktiviteye sahip olması için sorun yaratan sorunlardır. Erkeklerde cinsel sorunlar çok yaygındır. Bu makale, cinsel sağlığınızı etkileyen sorunun türünü teşhis edebilmeniz ve tedavi için eşiniz veya doktorunuzla görüşebilmeniz için erkeklerde farklı türdeki cinsel sorunları anlamanıza yardımcı olacaktır.

Erkeklerin çoğu, yaşlandıkça cinsel problemlerin ortaya çıktığına inanıyordu. Ancak araştırmacılar ve modern teknoloji bunu bir efsane olarak buldu. Erkeklerin de yaşlılıklarına kadar cinsel olarak aktif kalabileceklerini kanıtladılar.

Erkeklerde Cinsel Sorunların Türü:

  • İktidarsızlık veya Sertleşme Bozukluğu (ED) - Erkeklerde genellikle cinsel ilişkiye girecek kadar sertleşme elde edememesi veya tutamaması durumunda ortaya çıkan bir sorundur. Ve ereksiyon olamama deneyimi yaşayın. Bu noktada güvenli bir deneyim için Gazipaşa escort kızlarını deneyebilirsiniz.
  • Boşalma Bozuklukları - Erken boşalmayı (boşalmanın penetrasyondan hemen önce veya hemen sonra gerçekleşmesi), gecikmeli veya gecikmeli boşalmayı (boşalmanın cinsel ilişki sırasında çok yavaş veya gecikmeli olması) ve retrograd boşalmayı (orgazm, boşalma yerine mesaneye geri zorlandığında oluşur) içerir. üretradan ve penisten dışarı çıkmak.)
  • Kısıtlanmış Cinsel İstek (Azalan Libido) - Yaş ilerledikçe erkekler partnerine karşı ilgi eksikliği hissederler. Düşük libido, cinsel arzunun çok az olması veya hiç olmamasıdır.

Her sorunun kendi nedenleri vardır, ancak ortak olarak erkeklerin cinsel yaşamını etkileyen bazı yaygın nedenler vardır ve bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Fiziksel nedenler - Bu nedenler arasında diyabet, böbrek gibi vücudun herhangi bir yerindeki yetmezlik, hormonal dengesizlik, nörolojik bozukluklar, kalp ve damar hastalıkları, tıkanmış kan damarları, aşırı alkol tüketimi, sağlıksız yiyecekler yemek, sigara ve uyuşturucu kullanımı gibi fiziksel sorunlar yer alır. Hepsi cinsel istek ve sağlığı etkileyebilir.
  • Psikolojik nedenler - Bunlar arasında zihinsel stres, işle ilgili stres, performans kaygısı, depresyon, suçluluk duygusu, evlilik ilişkilerindeki sorunlar vb.

Cinsel sorunun türünü belirledikten sonra, tanınmış ve bilgili bir doktordan uygun tedavi almanın zamanı geldi. Şimdilik bu sorunlar erkeklerde çok yaygın ve her yaş grubundan erkekler bu sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlardan kurtulmak için araştırmacılar, doktorlar ve seksologlar meditasyon, terapiler, danışmanlık veya cerrahi dahil olmak üzere çeşitli tedavi türleri bulmuşlardır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genital Siğiller Tedavi Edilmezse Ne Tür Problemlere Yol Açar?

Erkekte Kondilom Neden Olur? Belirtileri Nelerdir